петък, 13 юни 2014 г.

Ароматно свинско каре с кашкавал и топено сирене







Продукти:

800-900 гр. свинско каре

100 гр. кашкавал
70-80 гр. топено сирене за тост
3 с.л.  дижонска горчица
2 с.л. захар
4 с.л. вода
20 гр. масло
сол
черен пипер
кимион
чесън на прах



Приготвяне:
  1. Нарязваме месото вертикално на тънки филийки, без да стигаме с ножа до долу.
  2. Смесваме подправките / сол, черен пипер, кимион, чесън на прах /. Втриваме ги по цялата повърхност на месото.
  3. Оставяме подправеното месо за 30 мин. в хладилника.
  4. Карамелизираме захарта, след което я разреждаме с водата. Добавяме маслото. Оставяме на котлона до завиране на сместа. Охлаждаме.
  5. След като месото се е охладило, намазваме с горчицата и  поливаме с карамелизирания сос.  
  6. Нарязваме кашкавала на тънки правоъгълници и във всеки разрез нареждаме по едно парче топено сирене и кашкавал.
  7. Притискаме силно месото и завиваме в алуминиево фолио.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 200 C за 90 мин.
  9. Махаме фолиото и запичаме.






източник: http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=246-apetitno-kontrafile

Няма коментари:

Публикуване на коментар