понеделник, 16 март 2015 г.

Бохча с пилешко месо






Продукти:

400 гр. пилешко филе
200 гр. гъби
50 мл. бяло вино
50 гр. топено сирене
5-6 кисели краставички
200 гр. заквасена сметана
100 гр. кашкавал
сол
черен пипер
риган
кимион
къри







Приготвяне:

  1. Нарязваме филето, гъбите, киселите краставички и топеното сирене на кубчета.
  2. В сгорещено олио задушаваме филето и гъбите за кратко.
  3. Добавяме топеното сирене, киселите краставички и виното.
  4. След като виното изври, добавяме сметаната.
  5. Намаляваме котлона и оставяме, докато се сгъсти.
  6. Преди да махнем от котлона добавяме подправките.
  7. Издълбаваме питките и разпределяме сместа.
  8. Поръсваме с настърган кашкавал. 
  9. Печем на горен реотан за 15 мин.






източник: http://tedytitova.blogspot.com/2014/12/blog-post_5.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар