Продукти:
1 средно голям картоф
2/3 кренвирш /1/2 наденица/
50 гр. сирене, плочка
1 яйце
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. олио
4 с.л. вода
чубрица
Приготвяне:
- Измиваме, обелваме и нарязваме картофа на кубчета. Слагаме го в гювечето.
- Нарязваме кренвирша по дължина и после на полумесеци. Парченцата подреждаме равномерно върху картофите.
- Слагаме плочката сирене.
- Поръсваме с чубрицата и заливаме с олиото, доматеното пюре и водата.
- Поставяме капака на гювечето и слагаме да се пече в студена фурна на 220 С до готовност на картофите.
- Изваждаме от фурната. Слагаме яйцето и поставяме отново във фурната без капак до готовност на яйцето.
Няма коментари:
Публикуване на коментар