събота, 18 април 2015 г.

Гювече

1 гювече



Продукти:

1 средно голям картоф
2/3 кренвирш /1/2 наденица/
50 гр. сирене, плочка
1 яйце
2 с.л. доматено пюре
2 с.л. олио
4 с.л. вода
чубрица



Приготвяне:

  1. Измиваме, обелваме и нарязваме картофа на кубчета. Слагаме го в гювечето.
  2. Нарязваме кренвирша по дължина и после на полумесеци. Парченцата подреждаме равномерно върху картофите.
  3. Слагаме плочката сирене.
  4. Поръсваме с чубрицата и заливаме с олиото, доматеното пюре и водата.
  5. Поставяме капака на гювечето и слагаме да се пече в студена фурна на 220 С до готовност на картофите.
  6. Изваждаме от фурната. Слагаме яйцето и поставяме отново във фурната без капак до готовност на яйцето.

Няма коментари:

Публикуване на коментар