събота, 9 юли 2016 г.

Шоколадов кекс с майонеза







Продукти:

300 г. пресято брашно
200 г. захар
40 г. какао
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
200 г. майонеза
200 мл. студена вода
1 ванилия

глазура:
100 г. натурален шоколад
50 г. масло







Приготвяне:
  1. Смесваме брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата.
  2. Последователно към сухите съставки добавяме майонезата, водата и ванилията. Разбъркваме добре сместа на ръка.
  3. Изсипваме я в намаслена  и набрашнена форма за кекс.
  4. Печем в предварително загрята на 180 С фурна 25-30 мин. /при проба за готовност с клечка за зъби, трябва да остават малко трохички по нея/
  5. След като кексът се изпече, се оставя с формата на решетка, докато изстине.
  6. Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото до получаването на хомогенна смес.
  7. Оставяме я за 5-6 мин. да стегне.
  8. Изваждаме кекса от формата и заливаме с шоколада.







източник: http://angellovescooking.blogspot.bg/2015/02/chocolate-mayonnaise-cake.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар