четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Маршмалоу сладкиш







Продукти:

блат
6 жълтъка
12 с.л. захар, равни
200 мл прясно мляко
100 мл олио
120 гр. брашно
3 с.л. какао
1/2 пак. бакпулвер
1 ванилия

крем
6 белтъка
12 с.л. захар

сироп
10 с.л. захар
4 с.л. вода

глазура
100 гр. натурален шоколад
2-3 с.л. олио







Приготвяне:
  1. Смесваме брашното, какаото, бакпулвера и ванилията.
  2. Разбиваме жълтъците и захарта.
  3. Последователно добавяме прясното мляко и олиото.
  4. Към течните съставки добавяме сухите и разбъркваме.
  5. Изсипваме сместа в намазнена и набрашнена тава.
  6. Печем на 200 С.
  7. След като блатът е изпечен, вадим го от фурната и я намаляваме на 130 С. 
  8. Докато блатът се пече, разбиваме белтъците и захарта на сняг.
  9. Слагаме водата и захарта на котлона да заврят, след което намаляваме котлона и оставяме да ври.
  10. Сиропът е готов, когато намокрим вилици със студена вода и веднага я потопим в сиропа, изваждаме я и духваме към нея. Ако се образуват балончета, сиропът е готов.
  11. Добавяме сиропа към  белтъците при непрекъснато бъркане. Бъркаме около 10 мин.
  12. Изсипваме крема върху блата, заравняваме и слагаме във фурната за 10 мин.
  13. На водна баня разтопяваме шоколада с олиото и заливаме горещия сладкиш.
  14. Разрязваме сладкиша и оставяме да изстине на стайна температура.






източник: http://svanya.blogspot.com/2014/12/blog-post_10.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар