четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Лазаня със спанак и сирена







Продукти:

1 кг. спанак
3 яйца
400 гр. сирена по желание
3 стръка пресен лук
350 мл. доматен сок
12 кори за лазаня
120 гр. кашкавал



Приготвяне:
  1. Почистваме спанака и го задушаваме в тенджера без вода. След като се свие, го изстискваме и нарязваме на ситно.
  2. Нарязваме зеления лук на ситно.
  3. Разбиваме яйцата.
  4. Смесваме яйцата, настърганите сирена и лука, след което добавяме спанака.
  5. В намазнена тава изсипваме половината от доматения сок, подреждаме 3 кори, слагаме 1/3 от плънката, кори ....... редуваме. Завършваме с кори и останалото доматено пюре.
  6. Посипваме с настъргания кашкавал, завиваме с алуминиево фолио и печем в
    предварително загрята фурна на 180 С за 40 мин.
  7. Махаме фолиото и допичаме за още 10-15 мин.






източник: http://recepti.gotvach.bg/

Няма коментари:

Публикуване на коментар