вторник, 18 август 2015 г.

Пиле с мед и лимон






Продукти:

4 пилешки филета /1/2 пеперуда/
3 с.л. зехтин
сок от 1 лимон
6 с.л. мед
30 гр. масло
1 лимон
сол
черен пипер
50 гр. маслини






Приготвяне:

  1. Филетата се оформят с еднаква дебелина. Подсушават се с кухненска ролка и се подправят със сол и черен пипер.
  2. Лимонът се нарязва на шайби. Запича се в предварително загрят тиган.
  3. Лимоните се махат. В тигана се налива зехтина.
  4. Месото се запържва от двете страни до златисто.
  5. Месото се маха и в тигана се изсипват лимоновият сок, медът и маслото.
  6. Ако изпърженото месо е пуснало сок и той се добавя.
  7. Сосът се подправя със сол, черен пипер и маслини.
  8. Оставя се на котлона до сгъстяване.






източник: http://www.cookwithasmile.com/


Няма коментари:

Публикуване на коментар