събота, 21 ноември 2015 г.

Яхния с лук и заешко







Продукти:

1 заек
8 големи глави стар лук
1 глава чесън
1 зелена чушка
1/2 ч.ч. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
1 дафинов лист
черен пипер на зърна
бахар
сол
олио







Приготвяне:
  1. Заекът се прави на порции.
  2. В тенджера се задушава с малко олио и вода.
  3. Когато месото е полуготово, се добавят нарязаният лук, чушката, разчупеният необелен чесън.
  4. Слагаме подправките и разбъркваме.
  5. Когато яденето е почти готово, добавяме доматеното пюре разбито с гореща вода.
  6. Добавяме и червения пипер.
  7. Оставяме да къкри на бавен огън до готовност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар