неделя, 26 февруари 2017 г.

Торта "Рафаело" 2







Продукти:

5 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
2 пак. ванилия
1 бакпулвер

400 мл сварено прясно мляко
200 г бял шоколад
125 г масло
100 г заквасена сметана
1-2 с.л. захар
1 желатин
100 г кокосови стъргодини

200 мл сладкарска сметана
кокосови стърготини








Приготвяне:
  1. Разделяме жълтъците и белтъците.
  2. Разбиваме белтъците на сняг, а жълтъците на пухкав крем със захарта и ванилията.
  3. Към жълтъците добавяме белтъците и разбъркваме внимателно.
  4. Добавяме брашното и бакпулвера и разбъркваме бавно.
  5. Разделяме сместа на две части.
  6. Изсипваме всяка от тях във форма за торта с махащ се ринг с диаметър 26 см покрита с хартия за печене.
  7. Печем в предварително загрята фурна на 160 С.
  8. Оставяме блатовете да изстинат.
  9.  Слагаме маслото в дълбок съд на котлона и когато започне да се топи, добавяме млякото, шоколада, сметаната и захарта.
  10. Когато съставките се смесят добре, добавяме кокосовите стърготини и желатина, приготвен по указанието на опаковката.
  11. Разбъркваме и махаме от котлона.
  12. Оставяме да се охлади и да престои в хладилника до получаване на крем за торта с необходимата гъстота.
  13. Когато кремът е готов, сглобяваме тортата - блат, крем, блат, крем.
  14. Измазваме със разбитата сладкарска сметана, поръсваме с кокосови стърготини и декорираме по желание. 






източник: http://tedytitova.blogspot.bg/2013/09/blog-post_8.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар