неделя, 26 февруари 2017 г.

Жълъди






Продукти:

1 ч.ч. мас
1 ч.ч. пудра захар
1 яйце
брашно

сладко
1 ч.ч. смлени орехи
50 г разтопен шоколад





Приготвяне:


  1. Разбиваме маста и  пудрата захар на пухкав крем.
  2. Добавяме яйцето и брашното на части до замесването на меко тесто.
  3. С помощта на чаена лъжичка оформяме сладките. Слагаме от тестото в лъжичката, заравняваме и избутваме с пръст от страна на дръжката.
  4. Поставяме ги в тава покрита с хартия за печене.
  5. Печем в предварително загрята на 180 С фурна за кратко.
  6. Оставяме да се охладят, след което слепваме две по две със сладкото, потапяме широката част в шоколада и овалваме в орехи.






източник: http://vkusenden.blogspot.bg/2014/12/blog-post_20.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар