петък, 16 май 2014 г.

Огретен с картофи

Порции: 5






Продукти:


1 кг. картофи

150 гр. сирене
100 гр. кашкавал
50 гр. масло
1/3 ч.ч. олио
3 яйца
1-2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
черен пипер
сол



Приготвяне:

  1. Измиваме, обелваме, нарязваме на кубчета и сваряваме картофите с малко сол.
  2. Натрошаваме сиренето. Добавяме част от настъргания кашкавал, 2/3 от олиото и черния пипер. Разбъркваме.
  3. Запържваме брашното в маслото. Разреждаме с прясното мляко. След като сосът заври махаме от котлона. Добавяме яйцата. Посоляваме.
  4. Намазваме тавата с олио. Слагаме половината от картофите. Слагаме сместа със сиренето. Слагаме останалите картофи. Заливаме със соса. Поръсваме с останалата част от кашкавала.
  5. Печем на 200 C до зачервяване.
  6. При сервиране може да се добави кисело мляко.






източник: http://www.receptite.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар