петък, 16 май 2014 г.

Салата от тиквички






Продукти:

500 гр. тиквички
1/2 ч.л. сол
100 мл. олио/ зехтин
3 с.л. оцет ( ябълков/ гроздов )
2 с.л. мед
2-3 скилидки чесън
магданоз
копър
черен пипер




Приготвяне:
  1. С белачка за картофи нaрязваме тиквичките по дължина, без да ги белим.
  2. Осоляваме и оставяме да се отцедят 30 мин. 
  3. Смесваме  солта, олиото, оцета, меда, чесъна, зелените подправки и черния пипер. 
  4. Слагаме  тиквичките в марината.
  5. Оставяме ги да престоят в хладилника минимум 2 часа . 






източник: svatbata.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар