петък, 23 януари 2015 г.

Портокалова вита торта







Продукти:

блат
6 яйца
12 с.л. с връх захар
12 с.л. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

сироп
100 мл. прясно мляко
1 ч.л. захар
50 мл. портокалов сок

крем
400 мл. течна сметана
400 мл. прясно мляко
100 мл. портокалов сок
2 пак. на д-р Йоткер - крем Оле ванилия 
1 портокал








Приготвяне:

  1. Пресяваме брашното и бакпулвера.
  2. Разбиваме с миксер белтъците и захарта  на твърд сняг.
  3. Намаляваме скоростта на миксера и добавяме жълтъците.
  4. Към сместа лъжица по лъжица добавяме брашното и бакпулвера.
  5. Добавяме ванилията.
  6. Разделяме сместа на 2 части.
  7. Изсипваме едната част в тава покрита с хартия за печене с размер 30/40 см.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 180 С.
  9. Изпичаме и двата блата и оставяме да изстинат.
  10. Смесваме течната сметана, прясното мляко, портокаловия сок и крема. Разбиваме.
  11. Затопляме млякото и захарта.
  12. Обелваме, почистваме от ципите портокала и го нарязваме на малки парченца.
  13. Разрязваме блатовете на 2 части по дължина.
  14. Сиропираме ги първо с млякото и после с портокаловия сок.
  15. Намазваме с крема и поръсваме с портокал.
  16. Навиваме блатовете последователно на руло и ги поставяме вертикално в поднос.
  17. Измазваме тортата с останалия крем.
  18. Декорираме по желание.
  19. Оставяме за 5-6 часа в хладилника, за да стегне кремът.






източник: http://passionscooking.blogspot.com/2010_12_01_archive.html



Няма коментари:

Публикуване на коментар