понеделник, 28 юли 2014 г.

Шоколадова лава







Продукти:

200 гр. натурален шоколад
200 гр. масло
140 гр. захар
40 гр. брашно
4 яйца
2 ванилии






Приготвяне:
  1. Разтопяваме на водна баня шоколада, маслото и захарта. Оставяме сместа да се охлади.
  2. Разбиваме яйцата с вилица и ги добавяме към шоколадовата смес.
  3. Добавяме брашното и ванилията.
  4. Намазваме формичките за печене /алуминиеви формички за еднократна употреба/ с масло и набрашняваме.
  5. Изсипваме сместа във формичките и оставяме във фризера поне за 1 час.
  6. Непосредствено преди консумация, вадим от фризера и печем в предварително загрята на 250 С фурна за 15 мин.  Отвън сладкиша трябва да има твърда коричка, а отвътре да е течен.






източник:http://yoli-www.blogspot.com/2009/09/blog-post_22.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар