понеделник, 28 юли 2014 г.

Марети







Продукти:

1 бяла франзела
4 с.л. зехтин







Приготвяне:
  1. Нарязваме франзелата на тънки филийки.

  2. Поставяме филийките в тава, покрита с хартия за печене, поръсваме с 2 с.л. зехтин.
  3. Печем в предварително загрята фурна на 180 С / 160 С с вентилатор за 10 мин., докато станат хрупкави.
  4. Обръщаме филийките, поръсваме с 2 с.л. зехтин и ги запичаме още 5 мин. до златисто.
  5. Оставяме ги да изстинат.
  6. Филийките до 2 дни по-рано приготвени, могат да се съхраняват в затворена кутия в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар