понеделник, 28 юли 2014 г.

Шоколадова торта с маскарпоне и банани







Продукти:

блат
360 гр. брашно
250 гр. кафява захар
300 гр. захар
120 гр. какао
2 1/2 ч.л. сода
2 1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
4 яйца на стайна температура
280 мл. гъст айран
150 мл. олио
280 мл. прясно горещо кафе

крем
500 гр. маскарпоне

200 мл. сметана за разбиване
150 гр. пудра захар
кора 1 лимон
3 банана






Приготвяне:

блат
  1. Слагаме в купа брашното, захарта, кафявата захар, какаото, содата, бакпулвера и солта. Разбъркваме съставките добре.
  2. Разбиваме яйцата, айрана и олиото.
  3. Изсипваме яйчената смес при сухите съставки и разбъркваме.
  4. В сместа сипваме горещото кафе и разбъркваме до достигане на стайна температура на сместа.
  5. Печем в тава 38/25, намаслена и поръсена с какао,  в предварително загрята фурна на 180 С за 35 - 40 мин.
  6. Оставяме блатът да изстине добре и разрязваме на 2 части.
крем
  1. Разбиваме маскарпонето с пудрата захар.
  2. Отделно разбиване сметаната.
  3. Добавяме постепенно сметана към маскарпонето, като разбъркваме с шпатула внимателно.
  4. Добавяме кората на лимона.
сглобяване
  1. Нареждаме блат, нарязани на колелца банани, заляти с лимонов сок, за да не почерняват, крем и отново блат.
  2. Покриваме с маслен крем.
  3. Покриваме с фондан и украсяваме.






източник: http://sunshineskitchen.com/vertical-layers-cocoa-cake-with-mascarpone-and-bananas/;  http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/


Няма коментари:

Публикуване на коментар