вторник, 19 август 2014 г.

Котлет от съомга със сос от горчица и мед







Продукти:

4 котлета от сьомга
4 с.л. брашно
3 с.л. масло
2 с.л. зехтин
30-40 мл. бяло вино
200 мл. зеленчуков бульон
сок от 1 лимон
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
сол
бял пипер
девисил





Приготвяне:
  1. Подсушаваме котлетите и посоляваме. Оставяме да престоят 30 мин.
  2. Овалваме котлетите в брашно.
  3. Загряваме в тиган зехтина и 2 с.л. масло.
  4. Изпържваме котлетите от двете страни до златисто и ги махаме.
  5. В тигана наливаме виното. След около минутка добавяме бульона и лимоновия сок.
  6. Овкусяваме с белия пипер и девисила и оставяме да къкри 5 мин. до редуциране на течността на половина.
  7. Разбъркваме горчицата и меда.
  8. Махаме соса от котлона. Добавяме горчицата с меда и останалото масло. Разбъркваме.
  9. Връщаме отново на котлона.
  10. След като сосът започне да къкри, връщаме отново котлетите в тигана и оставяме на котлона за 5 мин.
  11. Сервираме с гарнитура по желание.






източник: http://idapohapnem.blogspot.com/2012/10/blog-post_18.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар