петък, 1 август 2014 г.

Пъстърва с къри-портокалово масло






Продукти:

4 пъстърви почистени
30 гр. меко масло
1 портокал
1 ч.л. къри
1 ч.л. настъргана кора от портокал
морска сол
олио





Приготвяне:
  1. Разбъркваме маслото, кърито и кората от портокала. Завиваме на руло в алуминиево фолио и оставяме за 10 мин. да стегне във фризера.
  2. Измиваме пъстървата и я почистваме от люспите.
  3. Правим три разреза по диагонал от всяка страна на рибата. Посоляваме, намазваме с олио, поръсваме със сок от портокал и  настъргана кора от портокал. От горната страна във всеки разрез поставяме по едно парче от маслото.
  4. Поставяме рибата на решетка върху тава на 12-15 см от горните реотани на фурната.
  5. Печем в предварително загрята на 220 С фурна /само на горните реотани/ за 6-7 мин., след което обръщаме рибата. 






източник: http://cook-4fun.blogspot.com/2011/01/blog-post_20.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар