вторник, 19 август 2014 г.

Портокалови бисквити







Продукти:

110 гр. масло на стайна температура
230 гр. захар
2 жълтъка
15 мл. изцеден портокалов сок
настъргана кора от 1 портокал
1/2 ч.л. портокалов екстракт
160гр. брашно
70 гр. самонабухващо брашно
1/2 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер







Приготвяне:
  1. Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем.
  2. Добавяме жълтъците, портокаловия сок, портокаловата есенция и кората от портокал.
  3. Пресяваме 2-та вида брашно, солта и бакпулвера.
  4. Изсипваме сухите съставки постепенно към маслената смес.
  5. Когато не може да разбъркваме повече с миксер, започваме да месим на ръка до получаването на меко тесто.
  6. Завиваме тестото в прозрачно фолио и оставяме да престои в хладилника за 2 часа.
  7. От тестото оформяне топчета около 10 гр. всяко.
  8. Подреждаме в тава покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго.
  9. Притискаме всяко топче с вилица.
  10. Печем в предварително загрята на 190 С фурна с вентилатор до бледо розово.
  11. Оставяме го да изстинат върху скара.
  12. Съхраняваме в метална кутия.






източник: http://www.mycookingbookblog.com/портокалови-бисквити/

Няма коментари:

Публикуване на коментар