сряда, 17 септември 2014 г.

Торта "Рафаело"







Продукти:

3 пакета бисквити Роден край с масло
125 гр. меко масло
200 гр. бял шоколад
400 гр. заквасена сметана
200 гр. сладкарска сметана
кора от 1/2 лимон, настъргана
100 гр. кокосови стърготини
100 мл. прясно мляко
1 ванилия
ром

150-180 гр.  кокосови стърготини







Приготвяне:
  1. Разтопяваме на водна баня маслото и го оставяме да се охлади.
  2. Разтопяваме на водна баня шоколада и го оставяме да се охлади. 
  3. Смесваме шоколада и маслото и добавяме заквасената сметаната лъжица по лъжица, като добре разбъркваме.
  4. Към сместа добавяме кокосовите стърготини, кората от лимон и ванилията.
  5. Разбиваме сладкарската сметана на пухкав крем и я добавяме към крема внимателно, като разбъркваме със шпатула.

  6. В чинията, в която ще сервираме тортата, поставяме ринг от форма за торта с размер 27 см. 
  7. Слагаме от крема, колкото да покриe дъното. Нареждаме ред бисквити, предварително потопени в прясно мляко. Поръсваме с ром и пак слагаме слой крем. Така редуваме крем, бисквити, като завършваме с крем.
  8. Оставяме тортата да престои в хладилника за повече от 10 часа.
  9. След като кремът е стегнал добре, махаме ринга, заглаждаме тортата, ако е необходимо и поръсваме с кокосови стърготини.
  10. Декорираме по желание.










източник:http://vkusnoteka.blogspot.com/2014/03/blog-post_26.html?spref=fb

Няма коментари:

Публикуване на коментар