сряда, 17 септември 2014 г.

Великденски курабии






Продукти:

3 яйца
400 гр. захар
3/4 ч.ч. мас
1/2 ч.ч. кисело мляко
2 пакетчета амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ампула ванилия
кора от 1 лимон, настъргана
около 1 кг. брашно





Приготвяне:
  1. Разбиваме яйцата и захарта.
  2. Последователно добавяме загасените соди в киселото мляко, маста, ванилията и кората от лимона.
  3. Оставяме сместа да престои 20 мин.
  4. Пресяваме брашно и правим кладенче.
  5. Изсипваме яйчената смес и започваме да месим тестото до получаване на твърдо, нелепкащо тесто.
  6. Оставяме тестото да престои 30 мин. 
  7. От готовото тесто отделяме топче и разточваме.
  8. Изрязваме формички, които подреждаме в тава покрита с хартия за печене. 
  9. Печем в предварително загрята фурна на 170 С до леко златисто.






източник: http://moqtkulinarensvqt.blogspot.com/2013/08/6-800_4821.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар