сряда, 17 септември 2014 г.

Сладкиш "Негърче"






Продукти:

блат
1 яйце
1 ч.ч. захар
1 кофичка кисело мляко
50 мл. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода
2-3 с.л. какао
1 ч.л. канела

глазура
6 с.л. вода
6 с.л. захар
2 с.л. какао
60 гр. масло






Приготвяне:
  1. Разбиваме яйцата със захарта.
  2. Последователно към яйчената смес добавяме киселото мляко и содата, олиото, брашното, канелата и какаото. Разбиваме добре.
  3. Сместа се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка с размер 30*20 см.
  4. Пече се на 180 С за около 45 мин.
  5. В тенджера смесваме продуктите за глазурата и ги поставяме на загрят котлон до завиране.
  6. Заливаме готовият блат с горещата глазура и оставяме да престои 1-2 часа преди консумация.


Други изпълнения:


Няма коментари:

Публикуване на коментар