сряда, 17 септември 2014 г.

Заек в плик






Продукти:

1 заек

60 мл. соев сос
40 мл. зехтин
2-3 скилидки чесън, пресован
3 с.л. червен пипер
2 с.л брашно
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. горчица
1 ч.л. сол

2*100 мл. бяло вино
2*50 мл. вода
60 гр. масло
8 тънки парчета сланина





Приготвяне:
  1. Нарязваме заека на порции.
  2. Измиваме добре и подсушаваме.
  3. Намазваме тънък слой масло върху всяко парче месо.
  4. В купа смесваме соевия сос, зехтина, чесъна, червения пипер, брашното, черния пипер, горчицата и солта.
  5. Със сместа намазваме добре всяко парче месо от горната страна.
  6. Разпределяме месото в 2 плика за печене и оставяме за 30 мин. в хладилника.
  7. След като извадим месото, върху всяко парче заек поставяме по парче сланина.
  8. Внимателно изсипваме виното и водата.
  9. Завързваме пликовете и поставяме във фурната на 200 С.
  10. Печем 15 мин. до завиране на соса, след което намаляваме фурната на 170 С и печем около 1 час 30 мин.
  11. При сервирането може да гарнираме с варен ориз.





източник: http://pep-4o.blogspot.com/2013/09/blog-post_9851.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар