сряда, 17 септември 2014 г.

Кодрит Кадир







Продукти:

крем
800 мл. прясно мляко 
5 яйца
200 гр. захар
1 ванилия

карамел
5 с.л.  захар

блат
1 яйце
100 гр. захар
100 мл.  прясно мляко
100 мл. олио
1 ч.л. бакпулвер
100 гр. брашно
2 ч.л. какао






Приготвяне:
крем
  1. Разбиваме яйцата  и захарта с миксера на по-бавни обороти.
  2. Добавяме прясното мляко и ванилията.
блат
  1.  Разбиваме яйцата  и захарта.
  2. Добавяме последователно прясното мляко, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.
Сглобяване
  1. В тава с диаметър 28 см поставяме 5-те лъжици захар и я карамелизираме.
  2. Изсипваме сместа за крема.
  3. В центъра на тавата изсипваме и сместа за блата.
  4. Поставяме тавата със сладкиша в по-голява тава, в която сипваме 2 пръста вряла вода.
  5. Печем на 170 С до готовност на блата.
  6. След като сладкиша е изпечен и изстуден, се оставя за 10 часа в хладилника. 
  7. След като сладкишът се е охладил, се обръща в чиния за сервиране.
*  Сладкишът на снимките е направен от половин доза.






източник: http://kulinarniizkushenia.blogspot.com/2012/12/blog-post_5685.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар