неделя, 11 януари 2015 г.

Грах със свинско





Продукти:

300-400 гр. свинско месо
1 1/2 голяма консерва грах
1 домат, настърган
1 малка глава лук, нарязана на ситно
1 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
сол

Приготвяне:
  1. Нарязваме месото на кубчета.
  2. Задушаваме го в тенджера до готовност и до извиране на водата.
  3. Изваждаме месото от тенджерата.
  4. Слагаме малко олио и задушаваме лука.
  5. Добавяме брашното и червения пипер и разбъркваме няколко пъти.
  6. Слагаме домата и разбъркваме.
  7. След няколко минути добавяме отцедения грах и слагаме 3 ч.ч. вода.
  8. Посоляваме и добавяме месото.
  9. Готвим на умерен огън  до пълна готовност на месото и граха и до желаната гъстота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар