вторник, 6 януари 2015 г.

Портокалови бисквити с кардамон

50 бр.




Продукти:
1/3 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. пудра захар
1 ч.ч. меко масло
1 яйце
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. настъргана кора от портокал
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. кардамон
щипка сол
щипка джинджифил







Приготвяне:
  1. Разбиваме маслото, яйцето и двата вида захар с миксер на пухкав крем.
  2. Към маслената смес добавяме последователно кората от портокал, бакпулвера, кардамона, солта, джинджифила и брашното. 
  3. Разбъркваме до получаването на меко тесто.
  4. Покриваме съда с тестото с фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника за 1-2 часа.
  5. От тестото оформяме топчета с диаметър 2 см. 
  6. Овалваме топчетата в кристална захар и подреждаме в намаслена тава на разстояние едно от друго.
  7. Всяко топче притискаме с дъното на чаша. Получаваме плоско кръгче.
  8. Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 10-13 мин.
  9. След като извадим от фурната, изчакваме 1 мин. и изваждаме бисквитите от тавата с шпатула.





източник: http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар