вторник, 6 януари 2015 г.

Двойно шоколадови напукани сладки

60бр.





Продукти:
1 и 1/2 ч.ч. брашно
3/4 ч.ч. какао
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1/2 ч.ч. масло
3/4 ч.ч. кафява захар
1/4 ч.ч. захар
2 яйца
1 ч.л. течна ванилия
1 и 1/4 ч.ч. шоколадов чипс или малки парченца шоколад
1 ч.ч. пудра захар

Приготвяне:

  1. Смесваме брашното, какаото, бакпулвера и солта и ги пресяваме.
  2. Разбиваме маслото и двата вида захар с миксер на пухкав крем.
  3. Към маслената смес добавяме едно по едно яйцата и ванилията.
  4. Намаляваме скоростта на миксера и постепенно добавяме сухите съставки. Разбъркваме до получаването на меко тесто.
  5. Добавяме шоколада, разбъркваме до равномерното му разпределение в тестото.
  6. Увиваме тестото във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника поне за час.
  7. Изваждаме тестото от хладилника. С помощта на чаена лъжичка взимаме от тестото и оформяме топчета, който овалваме в пудра захар.


  8. Сладките слагаме в тава покрита с хартия за печене на разстояние една от друга.
  9. Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 10-12 мин.






източник: http://tanitaang.blogspot.com/2009/12/blog-post_18.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар