петък, 23 януари 2015 г.

Качамак

4 порции





Продукти:

200 гр. царевичен грис
1 л вода
щипка сол
200 гр. сирене
120 гр. масло
4 яйца






Приготвяне:

  1. Изпържваме яйцата на очи.
  2. Слагаме по едно яйце на дъното на съда, в който ще сервираме качамака.
  3. Слагаме тенджера на котлона с водата и солта. Оставяме да заври.
  4. Добавяме гриса и го оставяме да се вари 2-3 мин. на слаб огън при непрекъснато бъркане.
  5. Разпределяме качамака в съдовете.
  6. Поръсваме със сиренето.
  7. Разтопяваме маслото с малко червен пипер и поливаме качамака.
  8. При желание качамакът може да се поръси и със ситно нарязано запържено шарено месце.




Няма коментари:

Публикуване на коментар