събота, 6 януари 2018 г.

Бисквитена торта с Нутела и маскарпоне







Продукти:

400 г шоколадов крем Нутела
250 г маскарпоне
100 г пудра захар
200 г неподсладена сладкарска сметана
300 г обикновени бисквити
кора от един портокал
прясно мляко






Приготвяне:
  1. Разбъркваме с миксер маскарпонето, сметаната, захарта и портокаловата кора до получаването на гъст крем. Прибираме в хладилника.
  2. На водна баня разтопяваме Нутелата.
  3. Покриваме форма с размери 30 х 12 х 6 с фолио за свежо съхранение.
  4. Намазваме дъното  на формата с шоколад.
  5. Нареждаме бисквитите, предварително потопени в мляко. Покриваме с 1/3 от крема и заливаме с шоколад. Повтаряме пластовете още 2 пъти и завършваме с ред бисквити.

  6. Покриваме с фолио и оставяме в хладилника да стегне.
  7. Обръщаме формата с тортата в чиния и декорираме пожелание.






източник:http://zahorataipizite.blogspot.bg/2014/12/blog-post_29.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар