Продукти:
400 г шоколадов крем Нутела
250 г маскарпоне
100 г пудра захар
200 г неподсладена сладкарска сметана
300 г обикновени бисквити
кора от един портокал
прясно мляко
Приготвяне:
- Разбъркваме с миксер маскарпонето, сметаната, захарта и портокаловата кора до получаването на гъст крем. Прибираме в хладилника.
- На водна баня разтопяваме Нутелата.
- Покриваме форма с размери 30 х 12 х 6 с фолио за свежо съхранение.
- Намазваме дъното на формата с шоколад.
- Нареждаме бисквитите, предварително потопени в мляко. Покриваме с 1/3 от крема и заливаме с шоколад. Повтаряме пластовете още 2 пъти и завършваме с ред бисквити.
- Покриваме с фолио и оставяме в хладилника да стегне.
- Обръщаме формата с тортата в чиния и декорираме пожелание.
източник:http://zahorataipizite.blogspot.bg/2014/12/blog-post_29.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар