Продукти:
250 гр. спагети
2 глави лук
1 глава чесън
1 с.л. захар
подправка за риба
5 с.л. зехтин
400 гр. заквасена сметана
1 ч.ч. бяло вино
400 гр. миди, сварени
100 гр. кашкавал
Приготвяне:
- Сваряваме спагетите в подсолена вода, като добавяме и няколко капки олио.
- След като спагетите са готови отцеждаме.
- Нарязваме на ситно лука и чесъна.
- В дълбок тиган задушаваме в зехтина лука, след което добавяме и чесъна.
- След като лукът и чесънът се зачервят, заливаме с виното и добавяме мидите, подправките и захарта.
- Изчакваме сосът да се сгъсти, като непрекъснато разбъркваме.
- Изсипваме сметаната.
- След като сосът заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри 15 мин., като разбъркваме периодично.
- Сервираме спагетите със соса и поръсваме с кашкавал.
източник: http://www.receptite.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар