сряда, 17 септември 2014 г.

Спагети с миди и сметана

4 порции






Продукти:

250 гр. спагети

2 глави лук
1 глава чесън
1 с.л. захар
подправка за риба
5 с.л. зехтин
400 гр. заквасена сметана
1 ч.ч. бяло вино
400 гр. миди, сварени
100 гр. кашкавал



Приготвяне:
  1. Сваряваме спагетите в подсолена вода, като добавяме и няколко капки олио.
  2. След като спагетите са готови отцеждаме.
  3. Нарязваме на ситно лука и чесъна.
  4. В дълбок тиган задушаваме в зехтина  лука, след което добавяме и чесъна.
  5. След като лукът и чесънът се зачервят, заливаме с виното и добавяме мидите, подправките и захарта.
  6. Изчакваме сосът да се сгъсти, като непрекъснато разбъркваме.
  7. Изсипваме сметаната.
  8. След като сосът заври, намаляваме котлона и оставяме да къкри 15 мин., като разбъркваме периодично.
  9. Сервираме спагетите със соса и поръсваме с кашкавал.






източник: http://www.receptite.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар