събота, 25 април 2020 г.

Шоколадова торта /кето/







Продукти:


блат

4 яйца
200 г черен шоколад
100 г масло
100 мл течна сметана
щипка сол

шоколадов ганаш

100 мл течна сметана
100 г черен шоколад






Приготвяне:

  1. Разделяме белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме на сняг с щипката сол.
  2. На водна баня разтопяване шоколада и маслото до получаването на хомогенна смес. Оставяме сместа да изстине до достигане на стайна температура.
  3. Към шоколадовата смес един по един добавяме жълтъците и сметаната. Разбъркваме добре.
  4. Добавяме разбитите белтъци постепенно като внимателно разбъркваме с шпатула.
  5.  Покриваме тава с хартия за печене. Намасляваме я. Изсипваме сместа.
  6. Печем в предварително загрята фурна на 160 С за 45 мин.
  7. След като извадим от фурната, оставяме да изстине напълно и тогава махаме от формата.
  8. На водна баня разтопяваме шоколада и сметаната. Слагаме ринга от формата за торта и заливаме блата с шоколадовия ганаш. 
  9. Декорираме по желание. Оставяме в хладилника да стегне.








източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.com/2020/02/best-keto-chocolate-cake.html


Няма коментари:

Публикуване на коментар