Продукти:
2 средно големи патладжана
4 домата
200 г сирене
3 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
олио
Приготвяне:
- Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на колелца с дебелина 0.5 см.
- Посоляват се и се оставят за 30 мин. да се отцедят.
- След което се изплакват и се подсушават с кухненска ролка.
- Потапят се в олио и се слагат в тава покрита с хартия за печене.
- Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за около 15 мин. на вентилатор. Ако е без вентилатор на 10-тата минута се обръщат. Пекат се до златисто.
- Доматите се нарязват на колелца или полумесеци.
- От горчицата, зехтина и меда се приготвя дресинг.
- Върху всяко колелце патладжан се поставя домат, поръсва се с натрошеното сирене и се полива с дресинг.
източник: http://www.supichka.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар