четвъртък, 23 април 2020 г.

Салата с патладжан и домати







Продукти:

2 средно големи патладжана
4 домата
200 г сирене
3 с.л. горчица
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
олио




Приготвяне:
  1. Патладжаните се измиват, обелват и нарязват на колелца с дебелина 0.5 см.
  2. Посоляват се и се оставят за 30 мин. да се отцедят.
  3. След което се изплакват и се подсушават с кухненска ролка.
  4. Потапят се в олио и се слагат в тава покрита с хартия за печене.
  5. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 С за около 15 мин. на вентилатор. Ако е без вентилатор на 10-тата минута се обръщат. Пекат се до златисто.
  6. Доматите се нарязват на колелца или полумесеци.
  7. От горчицата, зехтина и меда се приготвя дресинг.
  8. Върху всяко колелце патладжан се поставя домат, поръсва се с натрошеното сирене и се полива с дресинг. 






източник: http://www.supichka.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар