петък, 17 октомври 2014 г.

Агнешка супа от дреболии







Продукти:

500 гр. агнешки дреболийки, сварени
1 с.л. сол
2 с.л. оцет

1 морков
3-4 стръка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
1 к.ч. ориз
50 мл. олио
бульон от сварените дреболии, прецеден
сок от 1/2 лимон
червен пипер
черен пипер
джоджен
сол

застройка
1 яйце
1 с.л. брашно
2 с.л. кисело мляко
сок от 1/2 лимон




Приготвяне:
  1. Измиваме добре агнешките дреболийки. Накисваме ги във вода със солта и оцета за няколко часа.
  2. Сваряваме дреболийките. 
  3. Нарязваме ги на ситно и прецеждаме бульона.
  4. Нарязваме на ситно лука, чесъна и моркова.
  5. Задушаваме ги в тенджера с олиото и малко вода до омекване.
  6. Добавяме дреболийките, джоджена, червения пипер, черния пипер, лимоновия сок и ориза.
  7. Заливаме с бульона и посоляваме.
  8. След като оризът се е сварил, смесваме всички продукти за застройката и ги поставяме на котлона. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване.
  9. Черпак по черпак сипваме от врялата супа в яйчената смес, като непрекъснато бъркаме.
  10. Махаме супата от котлона и прехвърляме сместа  в тенджерата при непрекъснато бъркане.






източник: http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар