Продукти:
500 гр. агнешки дреболийки, сварени
1 с.л. сол
2 с.л. оцет
1 морков
3-4 стръка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън
1 к.ч. ориз
50 мл. олио
бульон от сварените дреболии, прецеден
сок от 1/2 лимон
червен пипер
черен пипер
джоджен
сол
застройка
1 яйце
1 с.л. брашно
2 с.л. кисело мляко
сок от 1/2 лимон
Приготвяне:
- Измиваме добре агнешките дреболийки. Накисваме ги във вода със солта и оцета за няколко часа.
- Сваряваме дреболийките.
- Нарязваме ги на ситно и прецеждаме бульона.
- Нарязваме на ситно лука, чесъна и моркова.
- Задушаваме ги в тенджера с олиото и малко вода до омекване.
- Добавяме дреболийките, джоджена, червения пипер, черния пипер, лимоновия сок и ориза.
- Заливаме с бульона и посоляваме.
- След като оризът се е сварил, смесваме всички продукти за застройката и ги поставяме на котлона. Бъркаме непрекъснато до сгъстяване.
- Черпак по черпак сипваме от врялата супа в яйчената смес, като непрекъснато бъркаме.
- Махаме супата от котлона и прехвърляме сместа в тенджерата при непрекъснато бъркане.
източник: http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2011/05/blog-post.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар