блат
2 тиквички
200 гр. кашкавал
2 с.л. брашно
1/2 пакетче бакпулвер
2 жълтъка
черен пипер
2 белтъка
щипка сол
плънка
250 гр. извара
150 гр. майонеза
100 гр. крема сирене
1 скилидка чесън, смачкана
копър
Приготвяне:
- Настъргваме тиквичките, посоляваме ги и ги оставяме за 30 мин. да се отцедят.
- Изтискваме тиквичките допълнително и с ръце.
- Смесваме ги с настъргания кашкавал, брашното, бакпулвера, жълтъците и черния пипер. Разбъркваме добре.
- Разбиваме белтъците със солта на сняг.
- Внимателно добавяме белтъците към сместа с тиквичките.
- Разстиламе сместа в тава покрита с намаслена хартия за печене.
- Печем в предварително загрята на 200 С фурна до златисто.
- Оставяме блатът от тиквички да изстине.
- В купа смесваме изварата, майонезата, крема сиренето, чесъна и копъра.
- Обръщаме блата върху кърпа и го намазваме с плънката, след което го навиваме на руло.
- Оставяме го в хладилника да се охлади.
източник: www.facebook.com; http://tedytitova.blogspot.com/2014/08/blog-post_15.html;
Няма коментари:
Публикуване на коментар