Продукти:
800-900 гр. свинско каре
100 гр. кашкавал
70-80 гр. топено сирене за тост
3 с.л. дижонска горчица
2 с.л. захар
4 с.л. вода
20 гр. масло
сол
черен пипер
кимион
чесън на прах
Приготвяне:
- Нарязваме месото вертикално на тънки филийки, без да стигаме с ножа до долу.
- Смесваме подправките / сол, черен пипер, кимион, чесън на прах /. Втриваме ги по цялата повърхност на месото.
- Оставяме подправеното месо за 30 мин. в хладилника.
- Карамелизираме захарта, след което я разреждаме с водата. Добавяме маслото. Оставяме на котлона до завиране на сместа. Охлаждаме.
- След като месото се е охладило, намазваме с горчицата и поливаме с карамелизирания сос.
- Нарязваме кашкавала на тънки правоъгълници и във всеки разрез нареждаме по едно парче топено сирене и кашкавал.
- Притискаме силно месото и завиваме в алуминиево фолио.
- Печем в предварително загрята фурна на 200 C за 90 мин.
- Махаме фолиото и запичаме.
източник: http://www.1001recepti.com/recipe/?recipe_id=246-apetitno-kontrafile
Няма коментари:
Публикуване на коментар