Продукти:
4 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 пак. амонячна сода
1 пак. бакпулвер
брашно
шипков мармалад
Приготвяне:
- Разбиваме яйца и захарта с миксер.
- Добавяме киселото мляко, в което е загасена содата.
- Добавяме олиото. Разбъркваме.
- Добавяме брашното и бакпулвера постепенно до получаването на меко тесто.
- Оставяме тестото да престои в хладилника за 1-2 часа, като го покриваме с фолио.
- Оформяме топчета по-малки от орех.
- Изпичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 - 13 мин.
- След като топчетата изстинат, слепваме две по две със шипков мармалад.
- Потапяме едната старна на сладката в жълта боя, а другата в червена, след което овалваме в кристална захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар