сряда, 30 април 2014 г.

Прасковки







Продукти:

4 яйца

2 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
1 пак. амонячна сода
1 пак. бакпулвер
брашно
шипков мармалад







Приготвяне:
  1. Разбиваме яйца и захарта с миксер.
  2. Добавяме киселото мляко, в което е загасена содата.
  3. Добавяме олиото. Разбъркваме.
  4. Добавяме брашното и бакпулвера постепенно до получаването на меко тесто.
  5. Оставяме тестото да престои в хладилника за 1-2 часа, като го покриваме с фолио.
  6. Оформяме топчета по-малки от орех.
  7. Изпичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 - 13 мин.
  8. След като топчетата изстинат, слепваме две по две със шипков мармалад.
  9. Потапяме едната старна на сладката в жълта боя, а другата в червена, след което овалваме в кристална захар.



Няма коментари:

Публикуване на коментар