понеделник, 16 март 2015 г.

Торта от кебапчета







Продукти:


1 кг кебапчета (около 16 бр.)

плънка:
2 картофа
2 яйца
150 гр. извара
150 мл. сметана за готвене
сол
черен пипер

150 гр. кашкавал






Приготвяне:
  1. Картофите се рендосват и овкусяват.
  2. Добавят се разбитите яйца, изварата и сметаната. 
  3. Кебапчета се разрязват на три части и се нареждат  в кръгла тава с махащ се ринг изправени по стените. 
  4. Една трета от тях се оставят за плънката, като се нарязват на дребни парченца.
  5. На дъното на тавата се слага половината от картофената смес, след това половината от отделените кебапчета, отново картофи и накрая кебапчета. 

  6. Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 180 С за 60 мин.
  7. След което фолиото се маха, поръсва се с настъргания кашкавал и се допича.





източник: facebook

4 коментара: