1 кг кебапчета (около 16 бр.)
плънка:
2 картофа
2 яйца
150 гр. извара
150 мл. сметана за готвене
сол
черен пипер
150 гр. кашкавал
Приготвяне:
- Картофите се рендосват и овкусяват.
- Добавят се разбитите яйца, изварата и сметаната.
- Кебапчета се разрязват на три части и се нареждат в кръгла тава с махащ се ринг изправени по стените.
- Една трета от тях се оставят за плънката, като се нарязват на дребни парченца.
- На дъното на тавата се слага половината от картофената смес, след това половината от отделените кебапчета, отново картофи и накрая кебапчета.
- Тавата се покрива с алуминиево фолио и се пече на 180 С за 60 мин.
- След което фолиото се маха, поръсва се с настъргания кашкавал и се допича.
източник: facebook
От каква кайма да са кебапчетата???
ОтговорИзтриванеТортата е правена с готови кебапчета от кайма смес
ОтговорИзтриванеКартофите варят ли се предварително?
ОтговорИзтриванеНе, не се варят
Изтриване