неделя, 26 февруари 2017 г.

Шоколадови звездички с капучино и марципан







Продукти:

300 г брашно
125 г пудра захар
1 яйце
1 щипка сол
200 г меко масло
36 г капучино на прах
100 г настърган черен шоколад
200 г марципан
бял шоколад
1 белтък
200 г пудра захар
3-4 капки сок от лимон







Приготвяне:
  1. Смесваме брашното, пудрата захар, солта, капучиното, шоколада.
  2. Добавяме яйцето и маслото и месим до получаването на меко тесто.
  3. Завиваме във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника за 2 часа.
  4. Върху набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм и изрязваме звездички.
  5. Поставяме в тава покрита с хартия за печене и печем в предварително зарята на 180 С фурна за 10 мин.

  6. Оставяме ги да изстинат.
  7. Разточваме марципана на кора с дебелина 3 мм и изрязваме със същите формички.
  8. Разбиваме белтъка, пудрата захар и лимона на пухкав крем /глазура/.
  9. Всяка звездичка се намазва леко с глазурата.
  10. Слепваме две звездички по средата със звездичка марципан. 
  11. Украсяваме с глазурата или с разтопен бял шоколад.








източник: https://lasrecetasdegaby.wordpress.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар