Продукти:
300 г брашно
125 г пудра захар
1 яйце
1 щипка сол
200 г меко масло
36 г капучино на прах
100 г настърган черен шоколад
200 г марципан
бял шоколад
1 белтък
200 г пудра захар
3-4 капки сок от лимон
Приготвяне:
- Смесваме брашното, пудрата захар, солта, капучиното, шоколада.
- Добавяме яйцето и маслото и месим до получаването на меко тесто.
- Завиваме във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника за 2 часа.
- Върху набрашнена повърхност разточваме кора с дебелина 3 мм и изрязваме звездички.
- Поставяме в тава покрита с хартия за печене и печем в предварително зарята на 180 С фурна за 10 мин.
- Оставяме ги да изстинат.
- Разточваме марципана на кора с дебелина 3 мм и изрязваме със същите формички.
- Разбиваме белтъка, пудрата захар и лимона на пухкав крем /глазура/.
- Всяка звездичка се намазва леко с глазурата.
- Слепваме две звездички по средата със звездичка марципан.
- Украсяваме с глазурата или с разтопен бял шоколад.
източник: https://lasrecetasdegaby.wordpress.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар