неделя, 26 февруари 2017 г.

Сицилиански коледни сладки - кучидати







Продукти:

250 г меко масло
200 г захар
2 яйца
60 мл прясно мляко
2 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. кора от портокал
1 ч.л. сол
1 с.л. бакпулвер
600 г брашно

200 г сушени смокини
200 г фурми без костилка
100 г стафиди
150 г бадеми
150 г орехи
2 с.л. мед
60 мл бренди
1 ч.л. кора от портокал
1 ч.л. кора от лимон
2 ч.л канела
1/4 ч.л. карамфил
1/8 ч.л. индийско орехче

бял шоколад







Приготвяне:
  1. Разбиваме маслото и захарта на пухкав крем.
  2. Едно по едно добавяме яйцата, като след всяко разбъркваме добре.
  3. Добавяме млякото, ванилията и кората от портокала.
  4. Смесваме брашното, солта и бакпулвера. Добавяме ги постепенно към сместа и разбъркваме с миксер на по-ниска скорост или на ръка до получаването на меко тесто.
  5. Разделяме на четири разни части, оформяне топчета и в последствие кубчета.
  6. Увиваме във фолио за свежо съхранение и оставяме в хладилника за 1 час.
  7. В мощен кухненски робот се смилат всички сушени плодове и ядките. По-едрите от тях се нарязват предварително на малки парченца. 
  8. Когато плодовете и ядките се смелят добре, се добавят всички останали съставки. Разбиват се, докато се смесят добре.
  9. Прехвърлят се в купа, покриват се с фолио за свежо съхранение и се оставят в хладилника за 24 часа.
  10. Тестото се изважда последователно от хладилника. От всяко топче се разточва правоъгълник с размер 10x30.
  11. 1/4 от пълнежа се оформя на фитил с дължина 30 см и се поставя в единият край на тестото.
  12. Тестото се завива, краищата се залепят с пръсти и се разточва по плота.
  13. Полученият фитил се нарязва леко настрани на парчета с дебелина 3 см.
  14. Парчетата се поставят на разстояние едно от друго върху хартия за печене.
  15. Пекат се в предварително загрята на 180 С фурна за 16-18 мин.
  16. След като  сладките изстинат, декорираме с разтопен бял шоколад.






източник: http://www.kulinarno-joana.com/2015/12/kuchidati-sicilianski-koledni-sladki/

Няма коментари:

Публикуване на коментар