Продукти:
500 гр. пилешко филе
1 яйце
1 малка глава лук
черен пипер
сол
риган
босилек
зехтин
сос
200 гр. заквасена сметана
150 гр. кашкавал
1 ч.л. дижонска горчица/уасаби
черен пипер
сол
босилек
Приготвяне:
- Смиламе филето в блендер или накълцваме на ситно.
- Слагаме в купа и смесваме с яйцето, нарязания на ситно лук и подправките.
- От сместа оформяме малки кюфтенца и ги подреждаме в тава.
- Поливаме ги на тънка струйка със зехтин.
- Печем ги в предварително загрята на 200 С фурна за 20-25 мин.
- Настъргваме кашкавала в купа и добавяме сметаната, горчицата, черния пипер, солта и босилека.
- Слагаме от соса по 1 лъжица върху всяко кюфтенце и допичаме за 10 мин.
източник: http://www.vkusnoteka.bg/2014/04/blog-post_12.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар