събота, 9 юли 2016 г.

Чийзкейк със сладко от боровинки






Продукти:

2 пакета какаови чаени бисквити
2 с.л. пудра захар
1-2 ванилии
2 с.л. разтопено масло
2-3 с.л. прясно мляко

500 г. маскарпоне
250 г. крема сирене
3-4 с.л. пудра захар
2 ванилии
сладко от боровинки







Приготвяне:
  1. Смиламе бисквитите  в чопър. Изсипваме ги в купа.
  2. Добавяме маслото, пудрата захар, ванилията. Разбъркваме добре. Постепенно добавяме прясното мляко до получаването на лепкава смес.
  3. Разстиламе сместа във форма за торта с махащ се ринг, притискаме добре.
  4. Прибираме в хладилника.
  5. Разбиваме с миксер маскарпонето, крема сиренето, пудрата захар и ванилията.
  6. Изсипваме крема върху бисквитения блат и оставяме в хладилника минимум 2-3 часа до стягането на крема.
  7. Преди сервиране заливаме тортата със сладкото. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар