Продукти:
300 г. пресято брашно
200 г. захар
40 г. какао
1 пак. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
200 г. майонеза
200 мл. студена вода
1 ванилия
глазура:
100 г. натурален шоколад
50 г. масло
Приготвяне:
- Смесваме брашното, захарта, какаото, бакпулвера и содата.
- Последователно към сухите съставки добавяме майонезата, водата и ванилията. Разбъркваме добре сместа на ръка.
- Изсипваме я в намаслена и набрашнена форма за кекс.
- Печем в предварително загрята на 180 С фурна 25-30 мин. /при проба за готовност с клечка за зъби, трябва да остават малко трохички по нея/
- След като кексът се изпече, се оставя с формата на решетка, докато изстине.
- Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото до получаването на хомогенна смес.
- Оставяме я за 5-6 мин. да стегне.
- Изваждаме кекса от формата и заливаме с шоколада.
източник: http://angellovescooking.blogspot.bg/2015/02/chocolate-mayonnaise-cake.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар