Продукти:
1 кг. картофи
150 гр. сирене
100 гр. кашкавал
50 гр. масло
1/3 ч.ч. олио
3 яйца
1-2 с.л. брашно
2 ч.ч. прясно мляко
черен пипер
сол
Приготвяне:
- Измиваме, обелваме, нарязваме на кубчета и сваряваме картофите с малко сол.
- Натрошаваме сиренето. Добавяме част от настъргания кашкавал, 2/3 от олиото и черния пипер. Разбъркваме.
- Запържваме брашното в маслото. Разреждаме с прясното мляко. След като сосът заври махаме от котлона. Добавяме яйцата. Посоляваме.
- Намазваме тавата с олио. Слагаме половината от картофите. Слагаме сместа със сиренето. Слагаме останалите картофи. Заливаме със соса. Поръсваме с останалата част от кашкавала.
- Печем на 200 C до зачервяване.
- При сервиране може да се добави кисело мляко.
източник: http://www.receptite.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар