Продукти:
1 заек
за марината:
1 л. червено вино
1 л. вода
250 мл. оцет
1 морков
2 глави лук
1/4 целина, корен
5-6 скилидки чесън
15-20 зърна черен пипер
10 зърна бахар
2 дафинови листа
20 гр. сол
500 гр. гъби
1-2 с.л. червен пипер
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. бира
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
Приготвяне:
- Почистваме и нарязваме зеленчуците.
- В съд слагаме виното, водата, оцета, зеленчуците и подправките. Ври 30мин.
- Оставяме марината да се охлади.
- Нарязваме заека на порции и заливаме с охладената марина.
- Оставяме в хладилника за минимум 20 часа, като по възможност обръщаме от време на време месото.
- След като месото се е мариновало, овалваме всяко парче в олиото и червения пипер. Посоляваме.
- Поставяме местото в гювеча и го покриваме с гъбите.
- Поръсваме с олио и заливаме с бирата, виното и водата.
- Поставяме гювеча в студена фурна. Печем час и половина на 220 С, след което печем още час и половина на 180 С.
- Може месото да бъде запечено за няколко минути без капак.
източник: http://merudia.bg/zaek_v_gyuvech_s_vino_i_birа/; http://www.receptite.com
Няма коментари:
Публикуване на коментар