петък, 16 май 2014 г.

Шоколадови мъфини с джинджифил и сладко от портокали

Порции: 16





Продукти:

50 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
100 гр. фино смлени бадеми
1 с.л. джинджифил
100 гр. шоколад
100 гр. масло
4 яйца
120 гр. пудра захар
300 гр. сладко от портокали
сок от 1/2 лимон

за глазурата:
200 гр. шоколад
200 гр. масло






Приготвяне:
  1. Смесваме брашното,  бакпулвера и  фино смлени бадеми.
  2. Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото. Оставяме да изстине малко.
  3. Разбиваме яйца и пудрата захар с миксер.
  4. Добавяме  разтопеното масло и шоколад. Разбъркваме с миксер на по-бавна скорост.
  5. Добавяме джинджифила.
  6. Към готовата смес добавяме  брашното,  бакпулвера и  фино смлените бадеми. 
  7. Намасляваме формата за мъфини и поръсваме с брашно.
  8. Готовата смес изсипваме във формата, като запълваме 3/4 от обема и.
  9. Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 20 - 25 мин.
  10. Кексчетата се оставят да се изстинат 10 мин. във формата. След което се изваждат от формата и се оставят да се охладят напълно.
  11. Сладкото от портокали се смесва с лимоновият сок и се загрява на котлона до втечняваме. Прецеждаме го.
  12. Разрязване на две хоризонтално вече изстиналите мъфини. 
  13. Слепваме двете части на мъфина с гъстата част от сладкото.
  14. Намазваме целите мъфини с течната част  от сладкото.
глазура
  1. Разтопяваме шоколада на водна баня.
  2. Махаме от котлона.
  3. Добавяме маслото. Разбъркваме след 5 мин. с тел.
  4. Поставяме мъфините на решетка и поливаме с течната глазура.
  5. Оставяме глазурата да стегне на стайна температура.







източник: http://www.kulinarno-joana.com/2011/10/shocoladovi-kekscheta-s-portokalovo-sladko/

Няма коментари:

Публикуване на коментар