Продукти:
50 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер100 гр. фино смлени бадеми
1 с.л. джинджифил
100 гр. шоколад
100 гр. масло
4 яйца
120 гр. пудра захар
300 гр. сладко от портокали
сок от 1/2 лимон
за глазурата:
200 гр. шоколад200 гр. масло
- Смесваме брашното, бакпулвера и фино смлени бадеми.
- Разтопяваме на водна баня шоколада и маслото. Оставяме да изстине малко.
- Разбиваме яйца и пудрата захар с миксер.
- Добавяме разтопеното масло и шоколад. Разбъркваме с миксер на по-бавна скорост.
- Добавяме джинджифила.
- Към готовата смес добавяме брашното, бакпулвера и фино смлените бадеми.
- Намасляваме формата за мъфини и поръсваме с брашно.
- Готовата смес изсипваме във формата, като запълваме 3/4 от обема и.
- Печем в предварително загрята фурна на 180 С за 20 - 25 мин.
- Кексчетата се оставят да се изстинат 10 мин. във формата. След което се изваждат от формата и се оставят да се охладят напълно.
- Сладкото от портокали се смесва с лимоновият сок и се загрява на котлона до втечняваме. Прецеждаме го.
- Разрязване на две хоризонтално вече изстиналите мъфини.
- Слепваме двете части на мъфина с гъстата част от сладкото.
- Намазваме целите мъфини с течната част от сладкото.
- Разтопяваме шоколада на водна баня.
- Махаме от котлона.
- Добавяме маслото. Разбъркваме след 5 мин. с тел.
- Поставяме мъфините на решетка и поливаме с течната глазура.
- Оставяме глазурата да стегне на стайна температура.
източник: http://www.kulinarno-joana.com/2011/10/shocoladovi-kekscheta-s-portokalovo-sladko/
Няма коментари:
Публикуване на коментар