200 гр. черен шоколад 70%
175 гр. масло
2 ванилии
1/2 ч.л. нес кафе
50 гр. белени печени бадеми
2 с.л. брашно с връх
1/4 ч.л. сол
5 яйца
140 гр. захар ситна
14 бр. пресни малини
4 с.л. сладко от малини
глазура
140 гр. черен шоколад 45%
100 мл. сладкарска сметана
малини
малинов конфитюр
бадеми
Приготвяне:
- Нарязваме маслото на парчета и начупваме шоколада. Разтопяваме на водна баня, след което оставяме сместа да изстине.
- Добавяме ванилията и нес кафето.
- Смесваме счуканите бадеми, брашното и солта.
- Разбиваме яйцата на пухкав крем.
- Към яйцата добавяме захарта на части.
- Към яйчената смес добавяме шоколада. Разбъркваме на бавна скорост.
- Към сместа добавяме сухите съставки на 2 пъти. Разбъркваме внимателно.
- Във форма за торта с махащ се ринг слагаме хартия за печене и изсипваме половината от сместа.
- Печем в предварително загрята фурна на 160 С за 15 мин.
- След като извадим блата от фурната, оставяме на решетка, да изстине.
- Изпичаме и втория блат.
- Пасираме малините и сладкото.
- В чиния слагаме единия блат. Намазваме го с малините. Върху него поставяме другия блат.
- Кипваме сметаната и я махаме от котлона.
- Добавяме натрошения шоколад, разбъркваме добре и изчакваме сместа да изстине леко.
- Заливаме тортата и измазваме.
- Декорираме по желание с малини, намазани със конфитюр и бадеми.
източник: http://www.vkusnoteka.bg/2011/10/blog-post.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар