понеделник, 16 март 2015 г.

Шоколадов сахер с малини









Продукти:

200 гр. черен шоколад 70%
175 гр. масло
2 ванилии
1/2 ч.л. нес кафе
50 гр. белени печени бадеми
2 с.л. брашно с връх
1/4 ч.л. сол
5 яйца
140 гр. захар ситна
14 бр. пресни малини
4 с.л. сладко от малини

глазура
140 гр. черен шоколад 45%
100 мл. сладкарска сметана
малини
малинов конфитюр
бадеми




     


Приготвяне:

  1. Нарязваме маслото на парчета и начупваме шоколада. Разтопяваме на водна баня, след което оставяме сместа да изстине.
  2. Добавяме ванилията и нес кафето.
  3. Смесваме счуканите бадеми, брашното и солта.
  4. Разбиваме яйцата на пухкав крем.
  5. Към яйцата добавяме захарта  на части.
  6. Към яйчената смес добавяме шоколада. Разбъркваме на бавна скорост.
  7. Към сместа добавяме сухите съставки на 2 пъти. Разбъркваме внимателно.
  8. Във форма за торта с махащ се ринг слагаме хартия за печене и изсипваме половината от сместа.
  9. Печем в предварително загрята фурна на 160 С за 15 мин.
  10. След като извадим блата от фурната, оставяме на решетка, да изстине. 
  11. Изпичаме и втория блат.
  12. Пасираме малините и сладкото.
  13. В чиния слагаме единия блат. Намазваме го с малините. Върху него поставяме другия блат.
  14. Кипваме сметаната и я махаме от котлона.
  15. Добавяме натрошения шоколад, разбъркваме добре и изчакваме сместа да изстине леко.
  16. Заливаме тортата и измазваме.
  17. Декорираме по желание с малини, намазани със конфитюр и бадеми.

        





източник: http://www.vkusnoteka.bg/2011/10/blog-post.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар