петък, 13 юни 2014 г.

Ягодов чийзкейк







Продукти:

270 гр. обикновени бисквити
150 гр. меко масло

400 гр. заквасена сметана
250 гр. крема сирене
1/2 кофичка кисело мляко
3 ванилии
200 мл. течна сметана
1 ч.ч. пудра захар
20гр. желатин

500 гр. ягоди
150 мл. вода
1-2 с.л. пудра захар







Приготвяне:
  1. Смиламе бисквитите с помощта на кухненски робот.
  2. Добавяме маслото и ванилията. Разбъркваме.
  3. Разстиламе сместа добре във форма за торта и прибираме в хладилника, докато кремът бъде готов.
  4. Разбиваме  заквасената сметана,   крема сиренето,   киселото мляко, пудрата захар,  течната сметана и ванилиите.
  5. Смесваме малко вода с желатина и оставяме да набъбне. На водна баня с непрекъснато бъркане втечняваме 3/4 от желатина. /Приготвя се по указанието на опаковката/
  6. Изсипваме на фина струйка при непрекъснато бъркане при сместа.
  7. По стените на формата за торта нареждаме парченца ягоди и изсипваме сместа. 
  8. Оставяме в хладилника.
  9. Нарязваме ягоди за декорация на тортата.
  10. Слагаме на котлона водата и пудрата захар. Оставяме да заври.
  11. На водна баня с непрекъснато бъркане втечняваме останалата част от желатина. 
  12. Изсипваме при водата.
  13. Оставяме сместа да се охлади малко в хладилника.
  14. Нареждаме ягодите върху тортата и заливаме с водата и захарта.
  15. Оставяме тортата в хладилника да се охлади.
















източник: http://tedytitova.blogspot.com/2014/03/blog-post_10.html

Няма коментари:

Публикуване на коментар