Продукти:
270 гр. обикновени бисквити
150 гр. меко масло
400 гр. заквасена сметана
250 гр. крема сирене
1/2 кофичка кисело мляко
3 ванилии
200 мл. течна сметана
1 ч.ч. пудра захар
20гр. желатин
500 гр. ягоди
150 мл. вода
1-2 с.л. пудра захар
Приготвяне:
- Смиламе бисквитите с помощта на кухненски робот.
- Добавяме маслото и ванилията. Разбъркваме.
- Разстиламе сместа добре във форма за торта и прибираме в хладилника, докато кремът бъде готов.
- Разбиваме заквасената сметана, крема сиренето, киселото мляко, пудрата захар, течната сметана и ванилиите.
- Смесваме малко вода с желатина и оставяме да набъбне. На водна баня с непрекъснато бъркане втечняваме 3/4 от желатина. /Приготвя се по указанието на опаковката/
- Изсипваме на фина струйка при непрекъснато бъркане при сместа.
- По стените на формата за торта нареждаме парченца ягоди и изсипваме сместа.
- Оставяме в хладилника.
- Нарязваме ягоди за декорация на тортата.
- Слагаме на котлона водата и пудрата захар. Оставяме да заври.
- На водна баня с непрекъснато бъркане втечняваме останалата част от желатина.
- Изсипваме при водата.
- Оставяме сместа да се охлади малко в хладилника.
- Нареждаме ягодите върху тортата и заливаме с водата и захарта.
- Оставяме тортата в хладилника да се охлади.
източник: http://tedytitova.blogspot.com/2014/03/blog-post_10.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар