петък, 13 юни 2014 г.

Пълнени чушки на фурна с бял сос






Продукти:

8 средно големи зелени чушки
600 гр. кайма
1/2 ч.ч. ориз
1 к.ч. олио
1 малка глава лук
червен пипер
черен пипер 
сол

бял сос
2 жълтъка
2 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко







Приготвяне:

чушки
  1. Нарязваме на ситно лука. Запържваме го в олиото.
  2. Овкусяваме каймата с черен пипер и сол. Размачкваме я с малко вода, за да не се слепи. Добавяме към лука. Оставяме водата да изври и каймата леко да се запържи.
  3. Добавяме ориза и доливаме 1/2 ч.ч. вода. Слагаме червения пипер. Оставяме на котлона до омекване на ориза.
  4. Пълним предварително почистените чушки със сместа и поставяме в йена глас полулегнали.
  5. Заливаме с 2 ч.ч. вода.
  6. Печем на 220 С 50 мин.
бял сос
  1. Разбиваме жълтъците с киселото мляко.  Добавяме брашното. 
  2.  Поставяме на котлона и при непрекъснато бъркане разреждаме с бульона от чушките.
  3. Махаме от котлона след сгъстяване на соса.






източник: http://www.maistors.com/ot-vishko-po-malko-55-1018--Plneni_chushki_na_furna_s_byal_sos_.htm

Няма коментари:

Публикуване на коментар