Продукти:
8 средно големи зелени чушки
600 гр. кайма1/2 ч.ч. ориз
1 к.ч. олио
1 малка глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
бял сос
2 жълтъка
2 с.л. брашно
4 с.л. кисело мляко
- Нарязваме на ситно лука. Запържваме го в олиото.
- Овкусяваме каймата с черен пипер и сол. Размачкваме я с малко вода, за да не се слепи. Добавяме към лука. Оставяме водата да изври и каймата леко да се запържи.
- Добавяме ориза и доливаме 1/2 ч.ч. вода. Слагаме червения пипер. Оставяме на котлона до омекване на ориза.
- Пълним предварително почистените чушки със сместа и поставяме в йена глас полулегнали.
- Заливаме с 2 ч.ч. вода.
- Печем на 220 С 50 мин.
бял сос
източник: http://www.maistors.com/ot-vishko-po-malko-55-1018--Plneni_chushki_na_furna_s_byal_sos_.htm
- Разбиваме жълтъците с киселото мляко. Добавяме брашното.
- Поставяме на котлона и при непрекъснато бъркане разреждаме с бульона от чушките.
- Махаме от котлона след сгъстяване на соса.
източник: http://www.maistors.com/ot-vishko-po-malko-55-1018--Plneni_chushki_na_furna_s_byal_sos_.htm
Няма коментари:
Публикуване на коментар