Продукти:
300 гр. ягодово руло
500 гр. заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
3 с.л. желатин
300 гр. ягоди
Приготвяне:
- Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар.
- Смесваме малко вода с желатина и оставяме да набъбне. На водна баня с непрекъснато бъркане втечняваме желатина. /Приготвя се по указанието на опаковката/
- Изсипваме на фина струйка при непрекъснато бъркане при сметаната.
- Облепяме купа с фолио за свежо съхранение.
- Нарязваме ягодите.
- Нарязваме рулото на малки парченца. Нареждаме ред руло, ред ягоди, ред руло, ред ягоди.
- Заливаме със сметаната.
- Оставяме с хладилника за 4 часа.
- След като тортата се втвърди, обръщаме купата на поднос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар