петък, 13 юни 2014 г.

Ягодова торта







Продукти:

300 гр. ягодово руло

500 гр. заквасена сметана
1/2 ч.ч. пудра захар
3 с.л. желатин
300 гр. ягоди







Приготвяне:

  1. Разбиваме заквасената сметана с пудрата захар.
  2. Смесваме малко вода с желатина и оставяме да набъбне. На водна баня с непрекъснато бъркане втечняваме желатина. /Приготвя се по указанието на опаковката/
  3. Изсипваме на фина струйка при непрекъснато бъркане при сметаната.
  4. Облепяме купа с фолио за свежо съхранение.
  5. Нарязваме ягодите.
  6. Нарязваме рулото на малки парченца. Нареждаме ред руло, ред ягоди, ред руло, ред ягоди.
  7. Заливаме със сметаната.
  8. Оставяме с хладилника за 4 часа.
  9. След като тортата се втвърди, обръщаме купата на поднос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар