понеделник, 23 февруари 2015 г.

Мързелива зелева сарма





Продукти:

500 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
10-15 зелеви листа
черен пипер
червен пипер
чубрица
кимион
4 ч.ч. вода
олио




Приготвяне:
  1. Задушаваме каймата.
  2. Прибавяме предварително измития ориз и 2 ч.ч вода.
  3. Добавяме подправките и оставяме да ври на слаб огън до извиране на водата.
  4. Намазваме с олио форма за кекс и поставяме зелевите листа по стените и дъното.
  5. Изсипваме сместа от каймата и ориза и завиваме със зелеви листа.
  6. Сипваме 2 ч.ч. вода.
  7. Печем на 200 С 40-50 мин.


Няма коментари:

Публикуване на коментар